‘Op naar de brugklas…!’

Educatieve Workshop groep 8 – geheel kosteloos voor scholen!

Al bijna 30 jaar komen leerlingen voor extra onderwijsondersteuning naar Van Berkum Studiebegeleiding. Hierdoor hebben wij goed in beeld waar de leerlingen tegenaanlopen in de dagelijkse gang van zaken.

Om de overgang van groep 8 naar de middelbare school wat tastbaarder te maken en leerlingen voor te bereiden op de veranderingen, organiseert Van Berkum Studiebegeleiding de educatieve workshop “Op naar de brugklas….!”

Tijdens de workshop gaan de leerlingen zelf ook hard aan de slag met o.a. de volgende vragen:

Op naar de brugklas 2- Hoe en waarom gebruik ik een agenda?

- Hoe combineer ik mijn agenda met Magister?

- Hoe lees ik een lesrooster?

- Hoe schrijf ik mijn huiswerk goed op?

Deze educatieve workshop wordt gegeven op onze locatie in de binnenstad van Amersfoort, of indien gewenst als gastles op uw school. De workshop ‘Op naar de brugklas..!’ is kosteloos en wordt aangeboden in de maanden mei en juni.

Ook bestaat er de optie om de workshop uit te bereiden met het onderdeel “Mindmappen, het scheiden van hoofd- en bijzaken”
(zie onderstaande tekst voor meer informatie).

Interesse? Mail naar D.vanderVeer@huiswerkinstituut.nl of bel naar Dietrix van der Veer of Ingrid Daalderop, 033 472 44 00.

 

‘Mindmappen, het scheiden van hoofd- en bijzaken’

Educatieve Workshop voor groep 7 & 8 – kosten € 50 per workshop!

Voor groep 7 en 8 bieden wij de workshop ‘Mindmappen, het scheiden van hoofd- en bijzaken’ aan. Deze techniek helpt leerlingen om slimme aantekeningen te maken, waarbij het totaaloverzicht behouden wordt en verbanden kunnen worden gelegd.

Een mindmap lijkt op een woordspin, maar een groot verschil is dat bij een mindmap gebruik wordt gemaakt van kleuren, afbeeldingen en symbolen. Door deze toevoeging worden hoofdzaken van bijzaken gescheiden en heeft een goed in elkaar gezette mindmap geen toelichting nodig.

Een mindmap kan gebruikt worden bij het maken van een planning of samenvatting en het voorbereiden van een spreekbeurt, presentatie of gesprek. Deze studiemethode verhoogt de concentratie en is effectiever dan andere studiemethoden bij het onthouden van informatie op de lange termijn.

Tijdens de workshop laten we de leerlingen zelf een mindmap maken, zodat zij kennis kunnen maken met deze techniek. Deze educatieve workshop wordt aangeboden in de maanden mei en juni.

Interesse? Mail naar D.vanderVeer@huiswerkinstituut.nl of bel naar Dietrix van der Veer of Ingrid Daalderop, 033 472 44 00.