Succesvolle zomerschool 2017

 In Nieuws

Als de laatste toetsweken zijn afgelopen en de rapporten zijn opgehaald, sluiten wij de deuren voor onze leerlingen die reguliere begeleiding volgen bij Van Berkum. Echter, afgelopen zomer deden wij de deuren open op wat nu onze nieuwe locatie is, het Corderius College om daar de zomerschool te verzorgen. Twee weken lang haalde Van Berkum alles uit de kast om ervoor te zorgen dat de leerlingen die in eerste instantie zouden blijven zitten toch nog een kans kregen om over te gaan door een toets te maken voor het vak waarvoor zij onvoldoende stonden.

Begin juli gingen de leerlingen van het Farel, Oostwende en Corderius College twee weken lang van maandag tot en met vrijdag aan de slag met de, vanuit school toegewezen, vakken. Naast het individueel werken aan de opgegeven stof werd iedere dag naar de voortgang en de planning gekeken. Eveneens werden de moeilijke onderwerpen inhoudelijk besproken. Aan het einde van de dag werden de leerlingen, net zoals bij de reguliere begeleiding van Van Berkum, overhoord.

Vol trots kunnen wij zeggen dat we een slagingspercentage van 87 procent hebben behaald, hierdoor konden de meeste leerlingen over naar het volgende jaar. De eerste leerlingen zijn alweer geweest voor de twee bijlessen die dienen als nazorg van de zomerschool. Op deze manier hopen we bij te dragen aan een goede start voor de zomerschoolleerlingen!

Na deze intensieve twee weken namen de leerlingen hun certificaat in ontvangst in het bijzijn van hun ouders en konden zij gaan genieten van hun welverdiende zomervakantie. Ook de begeleiders van Van Berkum hebben deze geslaagde zomerschool natuurlijk gezellig afgesloten met een borrel op de Hof om de vakantie officieel in te luiden.

Recent Posts
Neem contact op

Laat een berichtje achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search