Didactisch onderzoek

Heeft uw kind moeite met rekenen of taal? Bent u benieuwd op welk niveau hij of zij zich bevindt met betrekking tot een specifiek vak? Met behulp van didactisch onderzoek op onze locatie Amersfoort wordt gekeken hoe uw zoon of dochter presteert op het gebied van rekenen, spelling, technisch- en begrijpend lezen.

Begeleiding op maat

Soms verloopt het leerproces bij uw kind niet zoals u dit zou verwachten. Ook kunt u thuis merken dat uw kind niet goed in zijn/haar vel zit, maar het is niet helemaal duidelijk wat de oorzaak zou kunnen zijn. Van Berkum Studiebegeleiding biedt u de mogelijkheid middels een didactisch onderzoek meer inzicht te verkrijgen in het verloop van de leerlijn van uw zoon of dochter. Door het vroegtijdig signaleren van problemen en het vaststellen van de oorzaak, bieden wij passende hulp om de situatie weer onder controle te krijgen.

Praktische tips en adviezen

Met behulp van didactisch onderzoek wordt gekeken hoe de leerling presteert op de leergebieden rekenen, spelling, technisch lezen en/of begrijpend lezen. Van alle onderdelen uit het onderzoek wordt een schriftelijk verslag gemaakt. Indien nodig worden er doelen opgesteld  waar de leerling aan kan werken met betrekking tot het leergebied. Ook geven wij hierin praktische tips en adviezen, zodat het onderwijs beter afgestemd kan worden op uw zoon of dochter.

€54,-

Per klokuur

Hoe wij helpen in 5 stappen

Intake

Tijdens een vrijblijvende kennismaking stellen we de onderzoeksvraag vast en kunnen wij u aangeven hoeveel klokuren hiervoor nodig zijn.

Didactisch onderzoek

Op grond van de de onderzoeksvraag nemen wij één of meerdere toetsen bij uw kind af.

niveaubepaling

Aan de hand de van de onderzoeksresultaten wordt aangegeven op welk niveau uw kind scoort.

Adviesgesprek

Samen met u bespreken we de uitkomsten van het onderzoek en wordt een advies gegeven.

Vervolg

Het is mogelijk om direct na het adviesgesprek een vervolgtraject in te plannen

scribble-line

Misschien vindt u dit ook interessant

scribble-line

Remedial teaching

Heeft uw kind moeite met lezen, rekenen, spellen of concentreren? Is er sprake van dyslexie of dyscalculie? Of ligt er een ander probleem aan ten grondslag? Met een goede leerstrategie kan uw kind zijn/haar probleem beter hanteren of zelfs overwinnen!

Lees meer over Remedial Teaching

Cito Midden- en Eindtoets

De uitslagen van de Cito toetsen vanaf groep 6 zijn van invloed op het schooladvies in groep 8. Wij bieden hulp bij de voorbereiding van de Cito toetsen in groep 6, 7 en 8 zodat uw kind met meer vertrouwen aan de toetsen begint en om de kans te vergroten dat er scores worden gehaald die passen bij uw kind!

Lees meer over de Cito Midden- en Eindtoets

Bijles taal

Met meer zelfvertrouwen de taalvakken aanpakken! Met onze individuele bijlessen focussen we op wat goed gaat en pakken we dat wat beter kan aan. Na schooltijd gaat uw zoon/dochter met een van onze begeleiders aan de slag met het onderdeel van taal dat hij of zij lastig vindt.

Lees meer over Bijles taal

Neem contact op

Laat een berichtje achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search

Aanmelden
close slider

  Naam *

  E-mail *

  Locatie

  Onderwerp

  Laat een bericht achter

  * Verplicht veld