Opleiden van nieuwe docentbegeleiders

 In Nieuws

Wanneer ouders op zoek zijn naar huiswerkbegeleiding voor hun kind, wordt vaak de vraag gesteld: “Wie verzorgen de begeleiding van mijn kind?”

Bij van Berkum werken er naast het vaste team veelal studenten. Zij hebben inmiddels hun VWO diploma op zak en volgen een studie die verdiepend is op de stof die leerlingen op de middelbare school krijgen. Zij zijn gespecialiseerd op de inhoud van bepaalde disciplines. Onze docentbegeleiders staan dichtbij de leerlingen en kunnen zich goed inleven in wat de leerling nodig heeft.

Hier stopt het echter niet. Bij ons volgen alle docentbegeleiders een startersklas wanneer ze starten met werken. Hierin wordt de basis gelegd zodat dezelfde werkwijze wordt aangehouden. Daarbij wordt niet alleen uitgelegd hoe we het beste de voortgang van de leerlingen in de gaten kunnen houden, maar ook hoe zij voor maatwerk kunnen zorgen, zodat alle leerlingen de individuele aandacht krijgen die ze verdienen! Tijdens deze startersklas leggen we de nadruk op het plannen, overhoren, het geven van bijlessen en de communicatie naar leerlingen, collega’s en ouders. Uiteraard wordt er, overeenkomend met onze werkwijze, tijdens deze bijeenkomsten verschillende leerstrategieën afgewisseld..

Na het volgen van de startersklas zijn de begeleiders er klaar voor om alle leerlingen goed te kunnen begeleiden. Tijdens het werk zelf worden ze hierin zorgvuldig bijgestaan door het vaste team. Daarnaast willen we iedereen die werkzaam is ondersteunen met inhoudelijke thema-avonden, waarin verdieping en nieuwe ontwikkelingen centraal staan.

Recent Posts
Neem contact op

Laat een berichtje achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search