Voortgezet onderwijs

De overgang naar het voortgezet onderwijs gaat vaak niet zonder slag of stoot. Op zoek naar ondersteuning op het gebied van studievaardigheden? Van huiswerk inplannen tot gestructureerd leren; voor leerlingen in het voorgezet onderwijs bieden wij begeleiding op alle niveaus en voor alle leerjaren.

Onze meest gekozen begeleiding

Bijles

Heeft uw zoon of dochter moeite met een bepaald vak? Of is hij/zij achter geraakt met de leerstof? Van Berkum Studiebegeleiding verzorgt bijlessen gericht op het wegwerken van achterstanden, het bijhouden van actuele stof of op het voorbereiden van toetsen, tentamens of examens. Voor elk vak en elk niveau.

Lees meer over Bijles

Huiswerkbegeleiding

Heeft uw zoon of dochter moeite met het plannen van huiswerk en het leren voor toetsen? Of vindt hij of zij het gewoon lastig om thuis alleen aan het werk te gaan? Wij bieden praktische handvatten om schoolwerk onder controle te krijgen.

Lees meer over Huiswerkbegeleiding

Mijn studieplek

Behoefte heeft aan een rustige en prettige studieplek met zo min mogelijk afleiding? Bij ‘Mijn Studieplek’ bepaal je zelf hoe je je huiswerk plant en of je de stof voldoende beheerst. Het is de ideale plek om huiswerk te maken en je optimaal voor te bereiden op toetsen of examens.

Lees meer over Mijn studieplek

Maar wij zijn ook gespecialiseerd in:

Brugklasbegeleiding

Als in de brugklas een goede basis wordt gelegd voor het maken van huiswerk en voorbereiden van toetsmomenten heeft de leerling daar de verdere schoolloopbaan profijt van. Bij brugklasbegeleiding ligt de focus op de overgang van de vertrouwde basisschool naar de nieuwe omgeving van de middelbare school. Wij helpen de leerling op weg.

Lees meer over Brugklasbegeleiding

Examenbegeleiding

De aanloop naar het eindexamen vereist veel motivatie en discipline. Een gezonde dosis zelfvertrouwen is vaak helpend bij het halen van goede resultaten. Onze examenbegeleiding is bedoeld voor alle eindexamenleerlingen die met een zelfverzekerd gevoel hun eindexamens in willen gaan.

Lees meer over Examenbegeleiding

Mijn huiswerkplek Corderius

Van Berkum Studiebegeleiding biedt ondersteuning in het Corderius College met een dienst die speciaal is ontwikkeld voor de samenwerking met het Corderius College.

Lees meer over Mijn Huiswerkplek

Rekentoets

Sinds schooljaar 2014/2015 is de rekentoets VO onderdeel van het eindexamen. Ook voor leerlingen die geen wiskunde in hun pakket hebben. Hoe zat het ook alweer met breuken, procenten en het berekenen van de inhoud? Iedereen die extra hulp bij rekenen nodig heeft, spijkeren wij graag bij.

Lees meer over rekentoets

Examentrainingen

Wij geloven dat iedere leerling zijn eigen specifieke aandachtspunten heeft en dat je door een individuele aanpak het beste resultaat kunt bereiken. Daarom werken wij samen met jou op een gestructureerde wijze het volledige examenprogramma door. In 4 dagen behandelen we alle examenonderwerpen met jou.

Lees meer over examentrainingen

Neem contact op

Laat een berichtje achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search