brugklasbegeleiding in Amersfoort

Brugklasbegeleiding

De overstap van je vertrouwde basisschool naar een nieuwe omgeving van de middelbare school; voor veel leerlingen is dit een grote stap. Veel leerlingen weten niet precies hoe zij moeten plannen, efficiënt huiswerk moeten maken en moeten organiseren. Onze Brugklasbegeleiding helpt de leerling snel op weg.

Begeleiding

Overhoringen en proefwerken voorbereiden, verslagen schrijven, projecten uitvoeren en op elk uur van de dag een andere docent; brugklassers stappen een heel nieuw leven in na de basisschool. Hoe kunnen ze dit nieuwe leven het beste aanpakken? Onze brugklasbegeleiding helpt de leerling snel op weg. Hij/zij zal zich zekerder voelen en handvatten aangereikt krijgen om het huiswerk op termijn zelfstandig te maken. De focus ligt op het aanleren van een goede werkhouding.

Een goede start

Als in de brugklas een goede basis wordt gelegd voor het maken van huiswerk en het voorbereiden van alle toetsmomenten heeft de leerling daar de verdere schoolloopbaan profijt van. In het begin zullen we de leerling intensief begeleiden en samen met de leerling onder andere de planning maken. We werken er met de leerling naartoe om zelfstandig alle activiteiten in te plannen en uit te voeren. Onze begeleiders zijn er om vragen te beantwoorden en het maak- en/of leerwerk te controleren en te overhoren. Uiteindelijk heeft de leerling voldoende bagage om thuis, zonder onze begeleiding, het eigen schoolwerk succesvol te doen.

vanaf €382,-

3 dagen

Hoe wij jou gaan helpen in 5 stappen

Intake

Dit kan vanaf eind groep 8 of in het brugklasjaar met leerling en ouders/verzorgers.

Plan van aanpak

Vanuit de intake volgt een persoonlijk plan met specifieke aandachtspunten voor de leerling.

Aan de slag

In onze prettige werkomgeving gaat de leerling van start met ‘leren, leren’, organiseren, plannen en het maken van huiswerk. Om een gedegen basis te leggen, start de leerling zo veel mogelijk dagen per week.

Voortgang

Wij vinden ‘korte lijnen’ vanzelfsprekend en houden ouders/verzorgers op de hoogte van je vorderingen. Dit zal in de eerste periode intensief zijn, uiteindelijk krijgen de contactmomenten een vaste vorm.

Evalueren

Het is prettig om met elkaar de voortgang te bespreken. Dit doen we samen met jou en je ouders/verzorgers door terug te blikken en vooruit te kijken.

scribble-line

Misschien vind je dit ook wel interessant

scribble-line

Bijles

Heb je moeite met een bepaald vak? Of ben je achter geraakt met de leerstof? Van Berkum Studiebegeleiding verzorgt bijlessen gericht op het wegwerken van achterstanden, het bijhouden van actuele stof of op het voorbereiden van toetsen, tentamens of examens. Voor elk vak en elk niveau.

Lees meer over Bijles

Huiswerkbegeleiding

Vind je het lastig om je huiswerk goed te plannen? Heb je moeite met het leren voor toetsen? Of vind je het gewoon moeilijk om thuis alleen aan het werk te gaan? Wij bieden praktische handvatten om schoolwerk onder controle te krijgen.

Lees meer over Huiswerkbegeleiding

Rekentoets

Sinds het schooljaar 2014/2015 is de rekentoets VO onderdeel van het eindexamen VWO. Ook voor leerlingen die geen wiskunde in hun pakket hebben. Hoe zat het ook alweer met breuken, procenten en het berekenen van de inhoud? Iedereen die extra hulp bij rekenen nodig heeft, spijkeren wij graag bij.

Lees meer over Rekentoets

Neem contact op

Laat een berichtje achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search

Aanmelden
close slider

  Naam *

  E-mail *

  Locatie

  Onderwerp

  Laat een bericht achter

  * Verplicht veld