Huiswerkbegeleiding

Slim plannen, geconcentreerd werken en  toetsen voorbereiden; meekomen op het voortgezet onderwijs is soms nog best lastig. Van Berkum Studiebegeleiding biedt ondersteuning in de vorm van huiswerkbegeleiding. Zo heb je jouw schoolwerk altijd onder controle.

Planning & structuur

Een belangrijk aspect bij het onder controle brengen van het huiswerk is te zorgen dat de leerling een goed overzicht heeft over maakwerk, leerwerk en verslagen die op het programma staan. Wij helpen onze leerlingen door samen te inventariseren wat er in een bepaalde periode moet worden gedaan en te kijken hoe deze stof het beste kan worden verdeeld over de beschikbare tijd. Deze planning brengt rust en structuur voor de leerling zodat hij/zij met de inhoud van de stof aan de slag kan.

Aan de slag

Aan de hand van een planning gaat de leerling aan de slag. Dit gebeurt onder toezicht van onze begeleiders, die ervoor zorgen dat er een prettige en rustige leeromgeving wordt gecreëerd en de leerlingen de gelegenheid geven om vragen te stellen als zij een opgave of onderwerp niet goed begrijpen. Voordat de leerling naar huis gaat wordt het maakwerk gecontroleerd en het leerwerk overhoord. Mocht de leerling moeite hebben met een specifiek vak dan kan de huiswerkbegeleiding worden uitgebreid met individuele bijles.

vanaf €325,-

3 dagen

Hoe wij jou gaan helpen in vijf stappen

Intake

Dit kan ieder moment van het lopende schooljaar met leerling en ouders/verzorgers.

plan van aanpak

Vanuit de intake volgt een persoonlijk plan met specifieke aandachtspunten voor de leerling. Uiteraard wordt er verschil gemaakt in aanpak voor onderbouw of bovenbouw.

aan de slag

In onze prettige werkomgeving gaat de leerling van start met ‘leren, leren’, organiseren, plannen en het maken van huiswerk. Om zo snel mogelijk een positief effect te krijgen, start de leerling zo veel mogelijk dagen per week.

voortgang

Wij vinden ‘korte lijnen’ vanzelfsprekend en houden je ouders/verzorgers op de hoogte van je vorderingen. Dit zal in de eerste periode intensief zijn, uiteindelijk krijgen de contactmomenten een vaste vorm.

evalueren

Het is prettig om met elkaar de voortgang te bespreken. Dit doen we samen jou en je ouders/ verzorgers door terug te blikken en vooruit te kijken.

scribble-line

Misschien vind je dit ook wel interessant

scribble-line

Bijles

Heb je moeite met een bepaald vak? Of ben je achter geraakt met de leerstof? Van Berkum Studiebegeleiding verzorgt bijlessen gericht op het wegwerken van achterstanden, het bijhouden van actuele stof of op het voorbereiden van toetsen, tentamens of examens. Voor elk vak en elk niveau.

Lees meer over Bijles

Mijn Huiswerkplek Corderius

Van Berkum Studiebegeleiding biedt huiswerkbegeleiding aan in het Corderius College onder de naam Mijn Huiswerk Plek. Speciaal voor leerlingen van het Corderius. Wij bieden praktische handvatten om schoolwerk onder controle te krijgen.

Lees meer over Mijn huiswerkplek

Examenbegeleiding

De aanloop naar het eindexamen vereist veel motivatie en discipline. Een gezonde dosis zelfvertrouwen is vaak helpend bij het halen van goede resultaten. Onze examenbegeleiding is bedoeld voor alle eindexamenleerlingen die met een zelfverzekerd gevoel hun eindexamens in willen gaan.

Lees meer over Examenbegeleiding

Neem contact op

Laat een berichtje achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search