huiswerkplek Corderius

Mijn Huiswerkplek op het Corderius College

Slim plannen, geconcentreerd werken en toetsen voorbereiden; meekomen op het voortgezet onderwijs is soms nog best lastig. Als je op het Corderius College zit dan bieden wij jou ook de mogelijkheid om op school huiswerkbegeleiding te volgen. Ideaal als je het prettig vindt om in de vertrouwde omgeving van school hulp met je huiswerk te krijgen.

Planning en structuur

Met de huiswerkbegeleiding in het Corderius College helpen we leerlingen met  plannen, organiseren en het verbeteren van studievaardigheden. Een belangrijk aspect bij het onder controle brengen van het huiswerk is te zorgen dat de leerling een goed overzicht heeft over maakwerk, leerwerk en verslagen die op het programma staan. Wij helpen onze leerlingen door samen met hen te inventariseren wat er in een bepaalde periode moet worden gedaan en te kijken hoe deze stof het beste kan worden verdeeld over de beschikbare tijd. Deze planning brengt rust voor de leerling en structureert de aanpak van het leer- en maakwerk.

Aan de slag

Aan de hand van de planning gaat een leerling zelfstandig aan de slag. Dit gebeurt onder toezicht van onze begeleiders, die ervoor zorgen dat er een prettige en rustige leeromgeving wordt gecreëerd. Voordat de leerling naar huis gaat wordt gekeken of de huiswerkactiviteiten voor die dag zijn afgerond. Het maakwerk wordt gecontroleerd en het leerwerk wordt overhoord. Dit brengt rust voor u en voor de leerling.  Mocht de leerling een specifiek vak lastig vinden dan is het mogelijk om de huiswerkbegeleiding uit te breiden met individuele bijles.

vanaf €340,-

3 dagen

Hoe wij jou gaan helpen in 5 stappen

Intake

Dit kan ieder moment van het lopende schooljaar met leerling en ouders/verzorgers.

Plan van aanpak

Vanuit de intake volgt een persoonlijk plan met specifieke aandachtspunten voor de leerling. Uiteraard wordt er verschil gemaakt in aanpak voor onderbouw of bovenbouw.

Aan de slag

In de vertrouwde werkomgeving gaat de leerling van start met ‘leren, leren’, organiseren, plannen en het maken van huiswerk. Om zo snel mogelijk een positief effect te krijgen, start de leerling zo veel mogelijk dagen per week.

Voortgang

Wij vinden ‘korte lijnen’ vanzelfsprekend en houden je ouders/verzorgers op de hoogte van jouw vorderingen. Dit zal in de eerste periode intensief zijn, uiteindelijk krijgen de contactmomenten een vaste vorm.

Evalueren

Het is prettig om met elkaar de voortgang te bespreken. Dit doen we samen met u en uw zoon/dochter door terug te blikken en vooruit te kijken.

scribble-line

Misschien vind je dit ook wel interessant

scribble-line

Bijles

Heb je moeite met een bepaald vak? Of ben je achter geraakt met de leerstof? Van Berkum Studiebegeleiding verzorgt bijlessen gericht op het wegwerken van achterstanden, het bijhouden van actuele stof of op het voorbereiden van toetsen, tentamens of examens. Voor elk vak en elk niveau.

Lees meer over Bijles

Huiswerkbegeleiding

Vind je het lastig om je huiswerk goed te plannen? Heb je moeite met het leren voor toetsen? Of vind je het gewoon moeilijk om thuis alleen aan het werk te gaan? Wij bieden praktische handvatten om schoolwerk onder controle te krijgen.

Lees meer over Huiswerkbegeleiding

Rekentoets

Sinds het schooljaar 2014/2015 is de rekentoets VO onderdeel van het eindexamen VWO. Ook voor leerlingen die geen wiskunde in hun pakket hebben. Hoe zat het ook alweer met breuken, procenten en het berekenen van de inhoud? Iedereen die extra hulp bij rekenen nodig heeft, spijkeren wij graag bij.

Lees meer over Rekentoets

Neem contact op

Laat een berichtje achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start typing and press Enter to search

Aanmelden
close slider

  Naam *

  E-mail *

  Locatie

  Onderwerp

  Laat een bericht achter

  * Verplicht veld